Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (10.07.2016)

W dniach od 4 do 10 lipca 2016 roku odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena masła, serwatki w proszku, mleka spożywczego UHT i jogurtu naturalnego wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (10.07.2016)
Ceny przetworów mleczarskich
 
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 13,47 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 6,4%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 7,20 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Ceny zagęszczonego mleka:
  • cena – 5,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 2,42 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 6,1%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,65 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 1,71 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 3,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,58 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 5,47 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 1,7%


Tagi:
źródło: