Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (13.03.2016)

W dniach od 7 do 13 marca 2016 roku odnotowano zróżnicowane ceny przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena jogurtu naturalnego pozostała niezmienna.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (13.03.2016)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 11,82 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,52 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,78 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,8%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,37 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,70 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,76 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,88 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian

Ceny kefiru:

  • cena – 2,62 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,74 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%



Tagi:
źródło: