Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (14.02.2016)

W dniach od 8 do 14 lutego 2016 roku odnotowano zróżnicowane ceny przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena mleka spożywczego pasteryzowanego pozostała niezmienna.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (14.02.2016)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 12,44 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,4%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,58 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 5,82 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,3%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,44 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,3%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,70 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,76 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,82 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,64 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 0,3%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,66 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%



Tagi:
źródło: