W okresie od 15 do 21 kwietnia 2013 roku wzrastały notowania cen przetworów mleczarskich w Polsce. Niewielkie spadki miały miejsce jedynie w przypadku kefiru i śmietany oraz śmietanki.
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (15-21.04.2013):
cena – 14,71 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%
Ceny mleka w proszku (15-21.04.2013):
cena – 12,01 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –wzrost o 2,3%
Ceny mleka zagęszczonego (15-21.04.2013):
cena – 6,22 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –wzrost o 1,2%
Ceny serwatki w proszku (15-21.04.2013):
cena – 3,67 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (15-21.04.2013):