Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (15-21.09.2014)

W dniach od 15 do 21 września 2014 roku odnotowano w większości przypadków wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek zaobserwowano natomiast w obrębie cen mleka w proszku, mleka zagęszczonego, serwatki w proszku oraz śmietany i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (15-21.09.2014)

Ceny przetworów mleczarskich

 
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 13,87 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 9,74 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%
Ceny mleka zagęszczonego:
  • cena – 5,61 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 3,40 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 2,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 4,19 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 5,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%


Tagi:
źródło: