Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16-22.09.2013)

W okresie od 16 do 22 września 2013 roku spadły ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Wzrost zanotowano w przypadku mleka w proszku, mleka zagęszczonego, kefiru, śmietany i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16-22.09.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (16-22.09.2013):
  • cena – 17,20 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Ceny mleka w proszku (16-22.09.2013):
  • cena – 14,06 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka zagęszczonego (16-22.09.2013):
  • cena – 5,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
Ceny serwatki w proszku (16-22.09.2013):
  • cena – 3,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (16-22.09.2013):
  • cena – 1,87 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny mleka spożywczego UHT (16-22.09.2013):
  • cena – 1,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Ceny jogurtu naturalnego (16-22.09.2013):
  • cena – 4,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Ceny kefiru (16-22.09.2013):
  • cena – 2,65 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Cena śmietany i śmietanki (16-22.09.2013):
  • cena – 5,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%

 



Tagi:
źródło: