Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (18-24.01.2016)

W dniach od 18 do 24 stycznia 2016 roku odnotowano spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena masła, serwatki w proszku i jogurtu naturalnego wzrosła, a cena mleka spożywczego UHT pozostała niezmienna.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (18-24.01.2016)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,07 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,59 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,1%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 5,54 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 6,3%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,44 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost  o 3,8%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,71 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,80 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,89 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,62 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 1,7%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,67 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%



Tagi:
źródło: