W dniach od 18 do 24 listopada 2013 roku wrosły ceny przetworów mleczarskich w Polsce w porównaniu z poprzednim tygodniem. Spadek zaobserwowano tylko w obrębie cen mleka zagęszczonego i jogurtu naturalnego.
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (18-24.11.2013):
cena – 17,31 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Ceny mleka w proszku (18-24.11.2013):
cena – 13,60 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%
Ceny mleka zagęszczonego (18-24.11.2013):
cena – 6,35 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
Ceny serwatki w proszku (18-24.11.2013):
cena – 3,81 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (11-17.11.2013):