Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19-25.05.2014)

W dniach od 19 do 25 maja 2014 roku obserwowano kontynuację spadku cen przetworów mleczarskich w Polsce w ujęciu tygodniowym. Tylko w przypadku mleka zagęszczonego i kefiru ceny wzrosły.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19-25.05.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (19-25.05.2014):
  • cena – 14,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Ceny mleka w proszku (19-25.05.2014):
  • cena – 11,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny mleka zagęszczonego (19-25.05.2014):
  • cena – 5,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,5%
Ceny serwatki w proszku (19-25.05.2014):
  • cena – 3,51 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,7%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (19-25.05.2014):
  • cena – 1,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Ceny mleka spożywczego UHT (19-25.05.2014):
  • cena – 2,09 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
Ceny jogurtu naturalnego (19-25.05.2014):
  • cena – 4,29 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Ceny kefiru (19-25.05.2014):
  • cena – 2,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Cena śmietany i śmietanki (19-25.05.2014):
  • cena – 5,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%


Tagi:
źródło: