Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (20-26.04.2015)

W dniach od 20 do 26 kwietnia 2015 roku odnotowano spadek większości cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena mleka i serwatki w proszku, a także kefiru wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (20-26.04.2015)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,12 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,42 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,5%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,61 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,81 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,91 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,97 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,68 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 0,7%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,82 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%



Tagi:
źródło: