Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (20-26.10.2014)

W dniach od 20 do 26 października 2014 roku odnotowano w większości przypadków wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek zaobserwowano natomiast w obrębie cen mleka UHT oraz jogurtu naturalnego.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (20-26.10.2014)

Ceny przetworów mleczarskich

 
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 13,87 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 9,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 6,4%
Ceny mleka zagęszczonego:
  • cena – 6,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 3,50 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,87 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym  bez zmian
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 1,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 4,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,80 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 6,01 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%


Tagi:
źródło: