W okresie od 2 do 8 września 2013 roku notowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce. Spadek dotyczył jedynie mleka w proszku, serwatki w proszku, jogurtu naturalnego oraz śmietany i śmietanki.
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (2.09-8.09.2013):
cena – 17,22 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –wzrost o 0,7%
Ceny mleka w proszku (2.09-8.09.2013):
cena – 13,59 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadeko 0,3%
Ceny mleka zagęszczonego (2.09-8.09.2013):
cena – 6,01 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –wzrosto 2,3%
Ceny serwatki w proszku2.09-8.09.2013):
cena – 3,89 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadeko 3,5%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (2.09-8.09.2013):