Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (21-27.09.2015)

W dniach od 21 do 27 września 2015 roku odnotowano na ogół niewielkie zmiany cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Uwagę zwraca tu jedynie serwatka w proszku, która podrożała o 4,6%.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (21-27.09.2015)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 12,87 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,45 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,13 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,62 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,6%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,72 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,81 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,79 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,62 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 0,3%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,60 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%



Tagi:
źródło: