Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (21-27.10.2013)

W czwartym tygodniu października (w okresie od 21 do 27.10.2013 roku) zaobserwowano w Polsce spadek cen masła, mleka w proszku, mleka zagęszczonego oraz śmietany i śmietanki w relacji tygodniowej. Jednocześnie nastąpił wzrost notowań serwatki w proszku, mleka zagęszczonego, mleka spożywczego UHT, jogurtu naturalnego i kefiru.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (21-27.10.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (21-27.10.2013):
  • cena – 17,13 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
Ceny mleka w proszku (21-27.10.2013):
  • cena – 13,41 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%
Ceny mleka zagęszczonego (21-27.10.2013):
  • cena – 5,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,9%
Ceny serwatki w proszku (21-27.10.2013):
  • cena – 3,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (21-27.10.2013):
  • cena – 1,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka spożywczego UHT (21-27.10.2013):
  • cena – 1,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
Ceny jogurtu naturalnego (21-27.10.2013):
  • cena – 4,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Ceny kefiru (21-27.10.2013):
  • cena – 2,74 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Cena śmietany i śmietanki (21-27.10.2013):
  • cena – 5,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%


Tagi:
źródło: