Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (21.02.2016)

W dniach od 15 do 21 lutego 2016 roku odnotowano wzrost ceny przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena masła, mleka w proszku, jogurtu naturalnego i kefiru zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (21.02.2016)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 12,32 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,48 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,25 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 7,3%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,51 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,72 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,78 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,81 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,63 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 0,6%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,73 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%



Tagi:
źródło: