Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (23-29.03.2015)

W dniach od 23 do 29 marca 2015 roku odnotowano w większości przypadków spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Z kolei cena serwatki w proszku, mleka spożywczego pasteryzowanego i UHT wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (23-29.03.2015)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 14,14 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,54 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%

Ceny mleka zagęszczonego:

  • cena – 6,0,5 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,62 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,4%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,82 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,94 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,97 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,73 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 1,2%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,96 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%



Tagi:
źródło: