Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (23-29.12.2013)

W dniach od 23 do 29 grudnia 2013 roku obserwowano spadek cen mleka spożywczego UHT, jogurtu naturalnego, kefiru oraz śmietany i śmietanki. Wzrosty dotyczyły jedynie ceny mleka w proszku, mleka zagęszczonego oraz serwatki w proszku. Natomiast na stabilnym poziomie pozostały notowania masła i mleka spożywczego pasteryzowanego.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (23-29.12.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (23-29.12.2013):
  • cena – 17,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny mleka w proszku (23-29.12.2013):
  • cena – 14,28 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
Ceny mleka zagęszczonego (23-29.12.2013):
  • cena – 6,41 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%
Ceny serwatki w proszku (23-29.12.2013):
  • cena – 3,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (23-29.12.2013):
  • cena – 1,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny mleka spożywczego UHT (23-29.12.2013):
  • cena – 2,13 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%
Ceny jogurtu naturalnego (23-29.12.2013):
  • cena – 4,08 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,9%
Ceny kefiru (23-29.12.2013):
  • cena – 2,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%
Cena śmietany i śmietanki (23-29.12.2013):
  • cena – 6,03 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2

 



Tagi:
źródło: