W dniach od 25 listopada do 1 grudnia 2013 roku notowano wzrost większości przetworów mleczarskich w Polsce w ujęciu tygodniowym. Spadły jedynie ceny serwatki w proszku, jogurtu naturalnego i kefiru.
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (25.11-01.12.2013):
cena – 17,52 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –wzrost o 1,2%
Ceny mleka w proszku (25.11-01.12.2013):
cena – 14,12 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –wzrost o 3,8%
Ceny mleka zagęszczonego (25.11-01.12.2013):
cena – 6,49 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,4%
Ceny serwatki w proszku (25.11-01.12.2013):
cena – 3,73 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (25.11-01.12.2013):