Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (26.03.2017)

W dniach 20-26.03.2017 r. odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena masła, zagęszczonego mleka, serwatki w proszku i jogurtu naturalnego wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (26.03.2017)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła:

  • cena – 17,69 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,52 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,4%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 7,34 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,9%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,70 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,79 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,91 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,18 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,62 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,13 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%



Tagi:
źródło: