Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (27.01-02.02.2014)

W dniach od 27 stycznia do 2 lutego 2014 roku wzrosły ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce wobec notowań sprzed tygodnia. Na stabilnym poziomie pozostały natomiast ceny mleka spożywczego UHT oraz śmietany i śmietanki, a spadły ceny masła i mleka w proszku.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (27.01-02.02.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (27.01-02.02.2014):
  • cena – 17,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
Ceny mleka w proszku (27.01-02.02.2014):
  • cena – 13,69 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%
Ceny mleka zagęszczonego (27.01-02.02.2014):
  • cena – 5,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%
Ceny serwatki w proszku (27.01-02.02.2014):
  • cena – 3,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (27.01-02.02.2014):
  • cena – 1,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny mleka spożywczego UHT (27.01-02.02.2014):
  • cena – 2,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny jogurtu naturalnego (27.01-02.02.2014):
  • cena – 4,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny kefiru (27.01-02.02.2014):
  • cena – 2,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Cena śmietany i śmietanki (27.01-02.02.2014):
  • cena – 6,08 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian

 



Tagi:
źródło: