Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (27.03.2016)

W dniach od 21 do 27 marca 2016 roku odnotowano wzrost ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena zagęszczonego mleka, mleka spożywczego UHT i jogurtu naturalnego zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (27.03.2016)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 11,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,56 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,5 %

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,4%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,69 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,61 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%


Tagi:
źródło: