Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (6.11.2016)

W dniach 30.10-6.11.2016 r. odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena masła, mleka spożywczego i serwatki w proszku wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (6.11.2016)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 18,39 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,31 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,20 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,23 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,78 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,86 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,92 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,56 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,0%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,01 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%



Tagi:
źródło: