Ceny przetworów mlecznych w Polsce (30.09-06.10.2013)

W dniach od 30 września do 6 października bieżącego roku notowano spadki cen na rynku przetworów mleczarskich w ujęciu tygodniowym w Polsce. Wzrosty średnich cen dotyczyły jedynie mleka zagęszczonego, mleka spożywczego UHT oraz jogurtu naturalnego. Na stabilnym poziomie pozostała natomiast serwatka w proszku.

Ceny przetworów mlecznych w Polsce (30.09-06.10.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (30.09-06.10.2013):
  • cena – 17,22 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Ceny mleka w proszku (30.09-06.10.2013):
  • cena – 13,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Ceny mleka zagęszczonego (30.09-06.10.2013):
  • cena – 6,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%
Ceny serwatki w proszku (30.09-06.10.2013):
  • cena – 3,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (30.09-06.10.2013):
  • cena – 1,88 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny mleka spożywczego UHT (30.09-06.10.2013):
  • cena – 1,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny jogurtu naturalnego (30.09-06.10.2013):
  • cena – 4,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
Ceny kefiru (30.09-06.10.2013):
  • cena – 2,64 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
Cena śmietany i śmietanki (30.09-06.10.2013):
  • cena – 5,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

 



Tagi:
źródło: