| Autor: redakcja6

Ceny serów w Polsce (14-20.04.2014)

W dniach od 14 do 20 kwietnia 2014 roku zaobserwowano spadek cen większości gatunków serów w Polsce w ujęciu tygodniowym. Wzrost odnotowano jedynie w obrębie cen serów: edamski i ementaler.

Ceny serów w Polsce (14-20.04.2014)
Ceny serów w okresie od 14 do 20 kwietnia 2014 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 15,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
b) typu Gouda
  • cena – 15,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,01 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,2%
d) typu Ementaler
  • cena – 17,64 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 14,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
f) typu Mozzarella
  • cena – 17,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%
g) typu Feta
  • cena – 10,19 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
h) pleśniowe
  • cena – 19,49 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,43 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

 

Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!