| Autor: redakcja1

Ceny serów w Polsce (17.04.2016)

W okresie od 11 do 17 kwietnia 2016 roku większość cen serów w Polsce zmalała. Jedynie cena sera pleśniowego i twarogu wzrosła.

Ceny serów w Polsce (17.04.2016)

Ceny serów w Polsce


Cena sera Edamskiego

  • cena – 9,67 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%

Cena sera Gouda

  • cena – 9,60 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%

Cena sera Cheddar

  • cena – 10,24 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek  o 5,6%

Cena sera Ementaler

  • cena – 13,45 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego

  • cena – 9,45 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%

Cena sera Mozzarella

  • cena – 12,46 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,5%

Cena sera Feta

  • cena – 9,22 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 2,7%

Cena sera pleśniowego

  • cena – 17,83 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

Cena twarogu min. 40%

  • cena – 9,07 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 0,2%

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.

  • cena – 6,46 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 1,2%



Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!