| Autor: redakcja1

Ceny serów w Polsce (19.03.2017)

W okresie od 13 do 19 marca 2017 r. w Polsce odnotowano spadek cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Feta oraz sera pleśniowego wzrosła.

Ceny serów w Polsce (19.03.2017)

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego

  • cena – 13,75 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%

Cena sera Gouda

  • cena – 13,43 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Cena sera Cheddar

  • cena – 13,11 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,6%

Cena sera Ementaler

  • cena – 15,51 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego

  • cena – 13,09 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%

Cena sera Mozzarella

  • cena – 14,18 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%

Cena sera Feta

  • cena – 9,93 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%

Cena sera pleśniowego

  • cena – 19,09 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,0%

Cena twarogu min. 40%

  • cena – 8,98 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.

  • cena – 6,36 zł/kg 

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%

Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!