Ceny serów w Polsce (22-28.07.2013)

W dniach od 22 do 28 lipca 2013 roku rosły ceny następujących serów w Polsce: Gouda, Cheddar, Mozzarella, Feta i serek wiejski. Spadki można było zaobserwować w przypadku serów typu: Edamski, Ementaler, Podlaski, Zamojski, Morski, pleśniowych i twarogowych.

Ceny serów w Polsce (22-28.07.2013)
Ceny serów w okresie od 15 do 21 lipca 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 14,48 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o -0,8%
b) typu Gouda
  • cena – 14,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,33 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%
d) typu Ementaler
  • cena – 15,37 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o -1,5%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 14,41 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o -0,3%
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%
g) typu Feta
  • cena – 10,13 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
h) pleśniowe
  • cena – 20,39 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o -2,0%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,37 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o -1,8%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%


Tagi:
źródło: