Ceny serów w Polsce (29.04-05.05.2013)

W okresie od 29 kwietnia do 5 maja 2013 roku nastąpił nieznaczny wzrost cen serów typu: Edamski, Ementaler, Podlaski, Zamojski, Morski, twaróg i serka wiejskiego. Potaniały natomiast sery: Gouda, Cheddar, Mozzarella, Feta i pleśniowe.

Ceny serów w Polsce (29.04-05.05.2013)
Ceny serów w okresie od 29 kwietnia do 5 maja 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 13,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
b) typu Gouda
  • cena – 13,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
c) typu Cheddar
  • cena – 13,53 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%
d) typu Ementaler
  • cena – 14,73 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,71 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
g) typu Feta
  • cena – 10,01 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
h) pleśniowe
  • cena – 20,22 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 6,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%

 



Tagi:
źródło: