Ceny serów w Polsce (29.07-04.08.2013)

W okresie od 31 lipca do 4 sierpnia 2013 roku wzrosły ceny serów: Edamskiego, Cheddar, Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego, Feta i pleśniowego w Polsce w relacji tygodniowej. Natomiast spadki cen notowano w obrębie serów: Gouda, Ementaler, Mozzarella, twarogów i serka wiejskiego.

Ceny serów w Polsce (29.07-04.08.2013)
Ceny serów w okresie od 31 lipca do 4 sierpnia 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 14,66 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
b) typu Gouda
  • cena – 14,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
d) typu Ementaler
  • cena – 15,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 14,63 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,73 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
g) typu Feta
  • cena – 10,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
h) pleśniowe
  • cena – 21,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,4%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,08 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%

 



Tagi:
źródło: