Jakość technologii produkcji wzrasta

W przeciągu ostatnich lat polskie zakłady mięsne w znacznym stopniu poprawiły jakość technologii produkcji.

Jakość technologii produkcji wzrasta

Dzięki wykorzystaniu unijnych środków wiele firm produkcyjnych działających w branży mięsnej zostało zmodernizowane. Zatem pod kątem czystości, efektywności oraz metod produkcji polskie zakłady w niczym nie ustępują zachodniej konkurencji.


Niestety nie zawsze tak samo jest w przypadku jakości wędlin. No cóż, tańsze z nich zazwyczaj zawierają mniej mięsa oraz większą ilość konserwantów, co negatywnie wpływa na ich jakość.


Tradycyjna wytwórczość kiełbas oraz wędzonek jest równie bogata jak we Włoszech, Hiszpanii oraz Francji. Zupełnie inaczej jest w innych krajach, gdzie ta oferta jest znacznie mniejsza.

Tagi:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!