Kategorie
Zobacz również tu
-
Ceny jaj w Polsce (07.04.2024)
2024-04-19
Poznaj produkty
-
Por AGROSAD
2020-09-24 -
FLORAMIX KWASOLUBNE (Nawóz, granulat)
2012-01-17 -
Lusterka do ciągników John Deere GL0505
2011-12-14 -
Smarownica pneumatyczna 50/60 kg
2012-05-17 -
Kosiarka spalinowa Faworyt GYK51BS625N
2014-05-12 -
AGREGAT UPRAWOWO SIEWNY TYP-AUS1 Agro-Lift
2020-05-21 -
Przyczepa rolnicza typ TB 10 000
2014-10-17
2011-04-09
| Autor: kkj6
Jakość technologii produkcji wzrasta
W przeciągu ostatnich lat polskie zakłady mięsne w znacznym stopniu poprawiły jakość technologii produkcji.
Dzięki wykorzystaniu unijnych środków wiele firm produkcyjnych działających w branży mięsnej zostało zmodernizowane. Zatem pod kątem czystości, efektywności oraz metod produkcji polskie zakłady w niczym nie ustępują zachodniej konkurencji.
Niestety nie zawsze tak samo jest w przypadku jakości wędlin. No cóż, tańsze z nich zazwyczaj zawierają mniej mięsa oraz większą ilość konserwantów, co negatywnie wpływa na ich jakość.
Tradycyjna wytwórczość kiełbas oraz wędzonek jest równie bogata jak we Włoszech, Hiszpanii oraz Francji. Zupełnie inaczej jest w innych krajach, gdzie ta oferta jest znacznie mniejsza.