| Autor: redakcja1

Norwegia musi poprawić system kontroli i etykietowania produktów mięsnych

Norwegia musi poprawić swój system kontroli etykietowania produktów mięsnych, spożywczych zawierających mięso oraz dodatków stosowanych w takich towarach.

Norwegia musi poprawić system kontroli i etykietowania produktów mięsnych
Takie wnioski przedstawiło Europejskie Stowarzyszenie Wolnego Handlu (EFTA) po kontroli systemu etykietowania mięsa przeprowadzonego w Norwegii pod koniec 2016 r. EFTA zaznaczyło, że Norwegia narusza prawo unijne w obrębie etykietowania mięsa, a będąc członkiem Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG) jest zobligowana do przestrzegania tych przepisów. Zdaniem FAMMU/FAPA, organ nadzorujący (EFTA) może nakazać dostosowanie się do przepisów tak, jak to czyni Komisja Europejska w przypadku członków Unii Europejskiej.
Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!