Monitor fraz

Zapamiętaj mnie    Przypomnij hasło

Partner portalu




Spożycie artykułów zbożowych

Dodano:

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


Według badań budżetów gospodarstw domowych najwięcej pieczywa i produktów zbożowych, w...

Według badań budżetów gospodarstw domowych najwięcej pieczywa i produktów zbożowych, w przeliczeniu na 1 osobę, spożywają emeryci i renciści (w 2016 r. było to średnio 7,28 kg miesięcznie), oraz rolnicy – 6,99 kg.


Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości raz w tygodniu na e-mail!

Akceptuję regulamin portalu






Przy czym w gospodarstwach rolników spożywa się najwięcej pieczywa – 4,51 kg miesięcznie w 2016 r. wobec 3,52 kg/osobę średnio w kraju.

Konsumpcja makaronów jest najwyższa wśród rencistów – 0,48 kg/osobę wobec 0,38 kg/osobę przeciętnie w Polsce. Z kolei płatki śniadaniowe spożywane są przede wszystkim w gospodarstwach domowych pracowników zatrudnionych na stanowiskach nierobotniczych – 0,18 kg/osobę miesięcznie, podczas gdy w gospodarstwach rolników jest to zaledwie 0,10 kg/osobę.

Google+


źródło:





Nie ma żadnych komentarzy! Możesz być pierwszą osobą, która skomentuje tę wiadomość.
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się i bierz aktywny udział w życiu serwisu.
Skomentuj

Czy artykuł był pomocny? +0 pkt. razem głosów: 0





Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Gospodarz.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Dodając komentarz akceptujesz regulamin serwisu.






Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2014r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl