Kategorie
Zobacz również tu
-
Pistacjowy zawrót głowy
2025-04-29 -
Ceny skupu mleka w Polsce
2025-04-29 -
Ceny drobiu w Polsce (20.04.2025)
2025-04-29
Poznaj produkty
-
Autokarmniki MultiFeeder
2013-08-27 -
NOWY Wał Strunowy Pojedyńczy
2011-11-02 -
Opryskiwacz zawieszany 300 litrów
2015-05-08 -
Agregaty uprawowo-siewne Maschio Gaspardo
2020-05-11
2017-12-20
| Autor: redakcja1
Większa produkcja mrożonych warzyw w ciągu pierwszych 4 miesięcy bieżącego sezonu
Tegoroczne zbiory warzyw gruntowych wyniosły 4,5 mln t, co oznacza poziom zbliżony do produkcji w 2016 r.

Mimo przewidywanej stabilizacji zbiorów, dane o produkcji mrożonych warzyw w przedsiębiorstwach zatrudniających 50 osób i więcej wskazują na większe rozmiary wytwórstwa niż rok wcześniej. Od początku sezonu 2017/2018, czyli od lipca br. do października br. średnie i duże firmy wyprodukowały łącznie ponad 326 tys. t warzyw mrożonych, czyli więcej o 6,6% - 20 tys. t niż w tym samym czasie rok wcześniej. W lipcu, sierpniu i październiku osiągnięto większe wyniki niż w porównywalnych miesiącach ub.r. Jedynie we wrześniu wyprodukowano mniej mrożonych warzyw - 86,3 tys. t niż rok wcześniej, kiedy było to 90 tys. t.

źródło: Gospodarz.pl/BGŻ BNP Paribas foto:
sxc.hu