Kategorie
Zobacz również tu
-
5 tys. zł do buhaja
2025-06-11 -
Ocena wielkości strat w uprawach ozimych
2025-06-11 -
Rynek zbóż w Polsce (25.05.2025)
2025-06-11
Poznaj produkty
-
Kombajn Do Owoców Jagodowych OSKAR A01
2023-10-10 -
Kombajn do ziemniaków Torro 2 x 90 DEWULF
2020-10-07 -
Agrowap magnez
2016-06-29 -
Obróbka plastyczna
2016-04-20 -
Przyczepa rolnicza typ TS 10 000
2014-10-15 -
Herold 600 SC
2017-07-27
Międzynarodowe Targi Żywności Naturalnej NATURA FOOD
Podsekretarz stanu Artur Ławniczak uczestniczył w Międzynarodowych Targach Żywności Naturalnej NATURA FOOD, które odbywały się w dniach 15-17 października 2010r. w Łodzi.
Wiceminister wziął udział w uroczystości otwarcia oraz konferencji prasowej zorganizowanej pierwszego dnia targów.
Na stoisku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi specjaliści z resortu oraz z Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie – Oddział w Radomiu udzielali informacji dotyczących rolnictwa ekologicznego, m.in. w zakresie zasad wsparcia, warunków wytwarzania produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz kontroli i certyfikacji.
W trakcie trwania targów miały miejsce liczne spotkania i seminaria poświęcone rolnictwu ekologicznemu, produktom regionalnymi tradycyjnym. Bardzo duże zainteresowanie wzbudziło spotkanie „Wiem co jem” z udziałem dzieci ze szkół podstawowych.
Drugiego dnia targów odbyła się konferencja dotycząca zasad produkcji i wytwarzania produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych nawiązująca do kilku konkursów organizowanych przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a także uroczysta gala wręczenia nagród. Laureaci otrzymali nagrody ufundowane przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie – Oddział w Radomiu, Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Agencję Rynku Rolnego, Warszawski Rolno-Spożywczy Rynek Hurtowy Bronisze oraz Ministra Środowiska.
Podstawową ideą targów NATURA FOOD jest prezentacją i promocją produktów charakterystycznych dla rynku żywności ekologicznej. Jest to także doskonała okazja do zaprezentowania dziedzictwa kulinarnego różnych regionów Polski, produktów regionalnych i tradycyjnych oraz rolnictwa ekologicznego. Działania te wpisują się zatem w program działań Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi zmierzających do popularyzacji rolnictwa ekologicznego i informowania o wysokiej jakości produktów.
http://www.minrol.gov.pl
