Kategorie
Zobacz również tu
-
Ceny drobiu w Polsce (14.04.2024)
2024-04-25 -
Towarowa produkcja rolnicza
2024-04-25 -
Pogłowie zwierząt gospodarskich
2024-04-25
Poznaj produkty
-
Opcjonalny wyświetlacz do pulserów
2013-12-12 -
DEUTZ - szyba drzwiowa górna
2011-12-13 -
Roztrząsacz obornika SIP ORION 35 ALP
2020-07-23 -
Głębosz WU23 / 150 WIFO
2020-10-14 -
Palniki gazowe
2014-01-08 -
HORTIFORM OPTY (Nawóz długodziałajacy )
2012-01-16
Międzynarodowe Targi Żywności Naturalnej NATURA FOOD
Podsekretarz stanu Artur Ławniczak uczestniczył w Międzynarodowych Targach Żywności Naturalnej NATURA FOOD, które odbywały się w dniach 15-17 października 2010r. w Łodzi.
Wiceminister wziął udział w uroczystości otwarcia oraz konferencji prasowej zorganizowanej pierwszego dnia targów.
Na stoisku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi specjaliści z resortu oraz z Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie – Oddział w Radomiu udzielali informacji dotyczących rolnictwa ekologicznego, m.in. w zakresie zasad wsparcia, warunków wytwarzania produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz kontroli i certyfikacji.
W trakcie trwania targów miały miejsce liczne spotkania i seminaria poświęcone rolnictwu ekologicznemu, produktom regionalnymi tradycyjnym. Bardzo duże zainteresowanie wzbudziło spotkanie „Wiem co jem” z udziałem dzieci ze szkół podstawowych.
Drugiego dnia targów odbyła się konferencja dotycząca zasad produkcji i wytwarzania produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych nawiązująca do kilku konkursów organizowanych przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a także uroczysta gala wręczenia nagród. Laureaci otrzymali nagrody ufundowane przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie – Oddział w Radomiu, Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Agencję Rynku Rolnego, Warszawski Rolno-Spożywczy Rynek Hurtowy Bronisze oraz Ministra Środowiska.
Podstawową ideą targów NATURA FOOD jest prezentacją i promocją produktów charakterystycznych dla rynku żywności ekologicznej. Jest to także doskonała okazja do zaprezentowania dziedzictwa kulinarnego różnych regionów Polski, produktów regionalnych i tradycyjnych oraz rolnictwa ekologicznego. Działania te wpisują się zatem w program działań Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi zmierzających do popularyzacji rolnictwa ekologicznego i informowania o wysokiej jakości produktów.
http://www.minrol.gov.pl