Kategorie
Zobacz również tu
-
Pistacjowy zawrót głowy
2025-04-29 -
Ceny skupu mleka w Polsce
2025-04-29 -
Ceny drobiu w Polsce (20.04.2025)
2025-04-29
Poznaj produkty
-
Autokarmniki Multimat
2015-03-04 -
Rozsiewacz nawozów Dropper
2020-06-16 -
Zbiorniki na olej napędowy DT MOBIL EASY
2012-09-06 -
PŁUG DO ŚNIEGU seria 300/400/500/600/700
2012-01-05
Chleb jest coraz droższy i coraz gorszej jakości
Z roku na rok spożycie pieczywa jest coraz mniejsze. Jednak chleb nadal jest bardzo popularny w polskich domach. Niestety klienci wybierają pieczywo najtańsze i najgorszej jakości.

Najlepszy chleb to taki na zakwasie. Niestety zamiast tego używany jest spulchniacz i inne ulepszacze. Niestety ze względu na niższą cenę, to właśnie ten produkt jest popularny wśród klientów.
Nic w tym dziwnego, skoro obecna półce leżą dwa chleby, gdzie różnica w cenie jest znaczna to możemy mieć pewność, że produkt tańszy jest tylko podróbką prawdziwego chleba. Co więcej, otóż nie ma żadnego oznakowania specjalnego, które pozwoli klientowi się zorientować w jakości.
Wtedy piekarnie które wypiekają chleb na zakwasie miały by równe szanse w walce z konkurencją. Dlatego wyszła propozycja aby nawet małe piekarnie miały możliwość przebadania chleba laboratoryjnie. No cóż, stworzenie małego laboratorium kosztuje około 20 tysięcy złotych. Na nieszczęście w Polsce jak na razie nie ma przepisów nakazujących wszystkim producentom przeprowadzenie badań.
