Kategorie
Zobacz również tu
-
MKiŚ o nowym podatku od aut spalinowych
2024-05-01 -
Grupa robocza „Owoce i warzywa”
2024-04-30 -
Na stacjach paliw ceny pozostają stabilne
2024-04-30 -
Użytkowanie gruntów rolnych
2024-04-30 -
Powierzchnia obszarów wiejskich
2024-04-30
Poznaj produkty
-
HORTIFORM Mg (Nawóz długodziałajacy)
2012-01-16 -
Nawóz wapniowy tlenkowy pow. 60% CaO
2011-07-08 -
DEUTZ - szyba boczna P
2011-12-13
Warsztaty kulinarne „Lekcja z Mistrzem” w Iławie
W dniu 29.11.10 r. w Zespole Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie odbyły się warsztaty kulinarne Pt. „Lekcja z Mistrzem”.Organizatorem był Oddział Terenowy ARR.
Warsztaty dla uczniów III klasy Technikum Gastronomicznego poprowadziło dwóch mistrzów kuchni – Karol Okrasa Szef Kuchni restauracji Platter by Karol Okrasa w Warszawie oraz Dariusz Struciński Szef Kuchni Hotelu Anders w Starych Jabłonkach.Celem warsztatów jest nauka praktycznego przygotowania dań kuchni lokalnej w oparciu o wykorzystanie produktów wysokiej jakości pochodzących regionu Warmii i Mazur.Stąd też obecność na warsztatach producentów żywności regionalnej i tradycyjnej, którzy przekazali młodzieży wiedzę na temat zalet hodowli i przetwórstwa opartego na wieloletniej tradycji.
W warsztatach ze strony Agencji Rynku Rolnego uczestniczyli Andrzej Milkiewicz – Dyrektor OT, Alicja Maruszak – Zastępca Dyrektora, Katarzyna Szkaradek-Siwińska ora Karolina Pietraczyk z Centrali ARR w Warszawie oraz Cezary Antczak i Dariusz Wasiela z OT w Olsztynie.
Na zakończenie mistrzowie kuchni Karol Okrasa i Dariusz Struciński oraz przedstawiciele ARR i producentów żywności tradycyjnej otrzymali w podziękowaniu od młodzieży pamiątkowe zdjęcia.
Źródło: http://www.arr.gov.pl/