Kategorie
Zobacz również tu
-
MKiŚ o nowym podatku od aut spalinowych
2024-05-01 -
Grupa robocza „Owoce i warzywa”
2024-04-30 -
Na stacjach paliw ceny pozostają stabilne
2024-04-30 -
Użytkowanie gruntów rolnych
2024-04-30 -
Powierzchnia obszarów wiejskich
2024-04-30
Poznaj produkty
-
Monitoring plonu
2015-04-27 -
Zestaw do rozładunku i załadunku towaru
2011-04-06 -
Ładowarka kołowa GIANT V6004T TELE
2015-04-22 -
Dozownik dynamometryczny
2016-02-11
Ceny serów w Polsce (25-31.03.2013)
W okresie o 25 do 31 marca 2013 roku obserwowano spadki notowań w obrębie serów w Polsce. Tylko nieznaczne wzrosty zanotowano w przypadku serów: Podlaskiego, Zamojskiego i Morskiego oraz serka wiejskiego i twarogu.
Ceny serów (18-24.03.2013):
a) typu Edamski
-
cena – 13,87 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
b) typu Gouda
-
cena – 13,68 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%
c) typu Cheddar
-
cena – 13,92 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%
d) typu Ementaler
-
cena – 14,79 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
-
cena – 13,48 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
f) typu Mozzarella
-
cena – 14,88 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
g) typu Feta
-
cena – 9,97zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
h) pleśniowe
-
cena – 20,20 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
i) twaróg min. 40% tł.
-
cena – 9,28 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
j) serek wiejski min. 40% tł.
-
cena – 6,87 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%