| Autor: redakcja

Czy Polska może być konkurencyjnym producentem żywności?

O tym jak ważna jest Polska w produkcji żywności rozmawiano w Warszawie podczas konferencji "Żywność pod presją – odpowiedzialna produkcja, świadoma konsumpcja".

Po ostatnich doniesieniach medialnych, pochylono się szczególnie nad tą kwestia, bo wspomniana produkcja żywności to potężny sektor z punktu widzenia handlu z zagranicą.
 
- Jesteśmy dużym producentem żywności w skali świata i możemy z otwartą przyłbicą konkurować z innymi – uważa Bartosz Urbaniak, szef Agro BNP Paribas i dodaje: Możemy konkurować powtarzalnym towarem w dużej ilości o bardzo dobrej jakości. Jesteśmy najwięksi w Europie w wielu branżach, to te parametry ewentualnego zwycięstwa powinniśmy ustalić w sposób pełny – produkujmy dużo, dobrze i w powtarzany sposób, bo wielu branżach udowodniliśmy, że to potrafimy.
Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!