| Autor: redakcja1

Rynek japoński otwarty dla polskiego drobiu i jaj

Strona japońska poinformowała o zniesieniu zakazu eksportu w odniesieniu do mięsa drobiowego, produktów z mięsa drobiowego oraz jaj i ich przetworów na rynek japoński.

Rynek japoński otwarty dla polskiego drobiu i jaj
W wyniku starań Głównego Lekarza Weterynarii i polskiej placówki dyplomatycznej w Tokio, w dniu 30 lipca 2020 r. właściwa służba Japonii poinformowała o zniesieniu ograniczeń eksportowych wprowadzonych z uwagi na wystąpienie ognisk HPAI (grypa ptaków) w Polsce.
 
Następujące produkty mogą być eksportowane do Japonii:
  • Mięso drobiowe oraz produkty z mięsa drobiowego ze zwierząt poddanych ubojowi w dniu 30 lipca 2020 r. i później;
  • Jaja zniesione w dniu 30 lipca 2020 r. i później oraz pozyskane z nich produkty.
 


Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!