Kategorie
Zobacz również tu
-
5 tys. zł do buhaja
2025-06-11 -
Ocena wielkości strat w uprawach ozimych
2025-06-11 -
Rynek zbóż w Polsce (25.05.2025)
2025-06-11
Poznaj produkty
-
FENDT - szyba drzwiowa górna P / L zielona
2011-12-13 -
Rozrzutnik BROCHARD Dragon Junior 14 TON
2013-03-05 -
Silosy spedycyjne
2021-11-23 -
PILARKA piła SPALINOWA HUSAR * 52cc *
2011-10-04 -
Opryskiwacz zawieszany 800 litrów
2015-05-11
Konferencja o promocji polskiej żywności
Promocja polskich produktów, a fundusze promocji to temat konferencji zorganizowanej przez FBZPR oraz EFRWP, która odbyła się dziś w Warszawie.
Konferencję otworzył minister Marek Sawicki, który podkreślił duże znaczenie dla promocji sektora rolno-spożywczego, działających od półtora roku, funduszy promocji. Minister odniósł się także do przedstawionych w komunikacie Komisji Europejskiej założeń reformy Wspólnej Polityki Rolnej.
W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciele funduszy promocji oraz stowarzyszeń działających na rzecz poszczególnych branż.
Podczas konferencji eksperci z Komisji Europejskiej przedstawili zagadnienia teoretyczne dotyczące mechanizmów wsparcia promocji artykułów rolnych.
Zaprezentowano czeski projekt serii imprez pod nazwą „Wędrujący knedliczek”. Projekt dotyczy prezentacji, w dużych miastach Polski, czeskiej kuchni narodowej, jak również mniej znanych w Polsce przysmaków regionalnych.
Konferencja służyła także pokazaniu, jak branża reklamowa widzi sektor spożywczy i jak należy przygotowywać kampanie medialne.
Konferencję zakończyła debata „Czy potrzebna jest spójna strategia promocji polskiej żywności”, w której uczestniczyli przedstawiciele administracji, stowarzyszeń i organizacji branżowych.
Źródło: http://www.minrol.gov.pl/
