| Autor: redakcja6

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (17-23.03.2014)

W dniach od 17 do 23 marca 2014 roku spadły ceny przetworów mleczarskich w Polsce w ujęciu tygodniowym. Wzrost odnotowano jedynie w przypadku mleka zagęszczonego.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (17-23.03.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (17-23.03.2014):
  • cena – 15,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
Ceny mleka w proszku (17-23.03.2014):
  • cena – 13,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Ceny mleka zagęszczonego (17-23.03.2014):
  • cena – 6,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,5%
Ceny serwatki w proszku (17-23.03.2014):
  • cena – 3,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (17-23.03.2014):
  • cena – 1,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Ceny mleka spożywczego UHT (17-23.03.2014):
  • cena – 2,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Ceny jogurtu naturalnego (17-23.03.2014):
  • cena – 4,25 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Ceny kefiru (17-23.03.2014):
  • cena – 2,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Cena śmietany i śmietanki (17-23.03.2014):
  • cena – 6,09 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%

 

Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!