Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (17.12.2017)

W dniach 10-17.12.2017 r. odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena mleka spożywczego pasteryzowanego, jogurtu i serwatki w proszku wzrosła, a cena kefiru pozostała niezmienna.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (17.12.2017)
Ceny przetworów mleczarskich
 
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 1,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 4,48 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,69 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny śmietany i śmietanki:
  • cena – 7,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny masła:
  • cena – 22,41 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 7,23 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,0%
Ceny mleka zagęszczonego:
  • cena – 6,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Cena serwatki w proszku:
  • cena – 2,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%


Tagi:
źródło: