Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19.07.2020)

W dniach 12-19.07.2020 r. odnotowano spadek większości cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena kefiru, masła oraz serwatki w proszku.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19.07.2020)
Ceny przetworów mleczarskich
 
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 2,07 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 4,13 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Ceny śmietany i śmietanki:
  • cena – 6,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Ceny masła:
  • cena – 15,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 8,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2%
Ceny mleka zagęszczonego:
  • cena – 6,00 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,4%
Cena serwatki w proszku:
  • cena – 3,20 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%

 


Tagi:
źródło: