Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (20-26.05.2013)

W okresie od 20 do 26 maja 2013 roku notowano niewielkie zmiany w obrębie cen przetworów mleczarskich w Polsce. W tym czasie podrożała serwatka w proszku, mleko spożywcze pasteryzowane i mleko spożywcze UHT. Spadki cen dotyczyły: masła, mleka w proszku, mleka zagęszczonego oraz śmietany i śmietanki. Natomiast na tym samym poziomie pozostał jogurt naturalny oraz kefir.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (20-26.05.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (20-26.05.2013):
  • cena – 15,54 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny mleka w proszku (20-26.05.2013):
  • cena – 12,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Ceny mleka zagęszczonego (20-26.05.2013):
  • cena – 5,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
Ceny serwatki w proszku (20-26.05.2013):
  • cena – 3,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (20-26.05.2013):
  • cena – 1,77 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny mleka spożywczego UHT (20-26.05.2013):
  • cena – 1,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny jogurtu naturalnego (20-26.05.2013):
  • cena – 3,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny kefiru (20-26.05.2013):
  • cena – 2,58 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Cena śmietany i śmietanki (20-26.05.2013):
  • cena – 5,47 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%


Tagi:
źródło: