| Autor: redakcja6

Ceny serów w Polsce (03-09.02.2014)

W okresie od 3 do 9 lutego 2014 roku obserwowano spadek cen większości gatunków serów w Polsce. Wzrost dotyczył jedynie cen serów typu: mozzarella, pleśniowych, twarogów i serków wiejskich.

Ceny serów w Polsce (03-09.02.2014)
Ceny serów w okresie od 3 do 9 lutego 2014 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 16,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
b) typu Gouda
  • cena – 16,64 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,34 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,9%
d) typu Ementaler
  • cena – 18,09 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 16,45 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
f) typu Mozzarella
  • cena – 17,29 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,4%
g) typu Feta
  • cena – 10,32 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
h) pleśniowe
  • cena – 20,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,58 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%


Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!