Ceny serów w Polsce (07-13.04.2014)

W dniach od 7 do 13 kwietnia 2014 roku wzrosły ceny większości gatunków serów w Polsce wobec notowań sprzed tygodnia. Spadki zaobserwowano jedynie w przypadku serów typu: edamski, gouda, podlaski, zamojski, morski i pleśniowych.

Ceny serów w Polsce (07-13.04.2014)
Ceny serów w okresie od 7 do 13 kwietnia 2014 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 15,45 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
b) typu Gouda
  • cena – 15,34 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%
d) typu Ementaler
  • cena – 17,44 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 15,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%
f) typu Mozzarella
  • cena – 17,49 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
g) typu Feta
  • cena – 10,20 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
h) pleśniowe
  • cena – 20,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,50 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,60 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%

 



Tagi:
źródło: