| Autor: redakcja6

Ceny serów w Polsce (09-15.06.2014)

W dniach od 9 do 15 czerwca 2014 roku odnotowano w Polsce wzrost cen serów typu: gouda, podlaski, zamojski, morski, feta i twarogów wobec notowań sprzed tygodnia. Spadły natomiast ceny serów: edamski, cheddar, ementaler, mozzarella, pleśniowych i serków wiejskich.

Ceny serów w Polsce (09-15.06.2014)
Ceny serów w okresie od 9 do 15 czerwca 2014 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 13,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
b) typu Gouda
  • cena – 13,58 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
c) typu Cheddar
  • cena – 13,06 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,7%
d) typu Ementaler
  • cena – 15,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,9%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,26 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
g) typu Feta
  • cena – 10,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
h) pleśniowe
  • cena – 19,88 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,36 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,60 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
 
Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!