Ceny serów w Polsce (10-16.03.2014)

W dniach od 10 do 16 marca 2014 roku odnotowano spadek cen serów typu: edamski, gouda, feta i twarogów w Polsce w relacji miesięcznej. Wzrost zaobserwowano w przypadku serów: mozzarella, ementaler i pleśniowych.

Ceny serów w Polsce (10-16.03.2014)
Ceny serów w okresie od 10 do 16 marca 2014 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 16,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
b) typu Gouda
  • cena – 16,06 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,26 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
d) typu Ementaler
  • cena – 18,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 16,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
f) typu Mozzarella
  • cena – 17,40 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,7%
g) typu Feta
  • cena – 10,33 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
h) pleśniowe
  • cena – 20,61 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,64 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,61 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%

 



Tagi:
źródło: