| Autor: redakcja6

Ceny serów w Polsce (13-19.01.2014)

W dniach od 13 do 19 stycznia 2014 roku notowano wzrost cen serów typu: Edamski, Cheddar, Emmentaler oraz pleśniowych, twarogów i serków wiejskich w Polsce w ujęciu tygodniowym. Spadek notowano w obrębie serów: Gouda, Podlaski, Zamojski, Mozzarella i Feta.

Ceny serów w Polsce (13-19.01.2014)
Ceny serów w okresie o 13 do 19 stycznia 2014 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 17,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
b) typu Gouda
  • cena – 16,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,56 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%
d) typu Ementaler
  • cena – 18,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,2%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 16,63 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,93 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,2%
g) typu Feta
  • cena – 10,29 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
h) pleśniowe
  • cena – 21,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,60 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

 



Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!