| Autor: redakcja1

Ceny serów w Polsce (16-22.02.2015)

W okresie od 16 do 22 lutego 2015 roku odnotowano spadek cen serów w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena sera Cheddar, Feta i serka wiejskiego wzrosła.

Ceny serów w Polsce (16-22.02.2015)

Ceny serów w Polsce


Cena sera Edamskiego

  • cena – 11,51 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%

Cena sera Gouda

  • cena – 12,10 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%

Cena sera Cheddar

  • cena – 11,05 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%

Cena sera Ementaler

  • cena – 14,18 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego

  • cena – 11,58 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%

Cena sera Mozzarella

  • cena – 13,39 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%

Cena sera Feta

  • cena –10,21 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

Cena sera pleśniowego

  • cena – 18,74 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%

Cena twarogu min. 40%

  • cena – 9,28 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.

  • cena – 7,06 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%



Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!